dijous, 3 d’octubre del 2013

Truita de patates sense ous ni patates

En setmanes anteriors hem explicat diverses coses de la patata. Potser, si em demanessin de destacar el més important sobre aquest tubercle, diria que ha tret molta gana a milions de persones. I aquest és un fet que la majoria no valorem prou.

Sentim amb freqüència que aquesta crisi econòmica és la pitjor que es recorda, que mai havíem estat tan enfonsats, que el país ja no pot aguantar més... I és cert que molta gent ho està passant molt malament. Però, fins i tot en aquest context de crisi brutal, quants de nosaltres sabem el que és passar gana de veritat?

No fa tants anys, el nostre país va patir una guerra. I després una etapa de misèria que molts semblen haver oblidat. Navegant per internet he trobat una recepta d'aquella època que il·lustra de manera ben gràfica la gana que van passar els nostres avis.

Ingredients:
- Pell de taronja.
- Farina
- Aigua.
- Bicarbonat.
- Pebre negre.
- Oli.
- Sal.
- Colorant groc.

Preparació:

Separem la part blanca de la pell de la taronja i la posem en remull: ja tenim les nostres "patates". Els "ous" es preparen barrejant quatre cullerades de farina, deu d'aigua, una de bicarbonat i una mica de pebre, oli, sal i colorant.

A partir d'aquí es prepara la truita com es faria amb la recepta original de la truita de patates.


Si algú s'anima a provar la recepta, envieu-nos fotos i comentaris!


(Podeu trobar aquesta i altres receptes de postguerra al llibre Los años del miedo – Juan Eslava Galán)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada