dijous, 26 de setembre del 2013

Tipus de patates

Si no heu parat gaire atenció quan aneu a fer la compra potser penseu que els tipus de patates són fregides, bullides o braves. I en certa manera estic d'acord amb aquesta manera de veure-ho, perquè menjar patates acostuma a ser més divertit que comprar-les i preparar-les. I no us dic res del seu conreu i recollida, que és un autèntic rotllo patatero.

Però el cas és que hi ha diferents varietats de patates. Potser centenars o milers. Avui us presentem algunes de les més habituals, juntament amb algun consell per comprar-ne.


  • Monalisa: un prodigi de patata. Té bon aspecte, és fàcil de pelar, la podem trobar neta al súper, serveix per bullir, per fregir i per fer al forn. El tot terreny de les patates.

  • Kennebec: creada al 1941 pel departament d'agricultura dels EEUU. Adequada per bullir i per fregir. Molt bon gust i textura.

  • Red pontiac: patata mutant vermella, també amb origen als EEUU. Té la pell vermella (d'aquí el nom). Es pot preparar bullida, rostida, al forn, fins i tot es pot consumir amb pell (renteu-la abans) però no és adequada per fregir.

  • Agata: Molt semblant a la mona lisa. Adequada per bullir o per fer al forn.

  • Bufet: Més difícil de pelar, com podeu intuir a simple vista. Perfecta per fer bullida, en purés o en cremes.




1 comentari: