dijous, 12 de setembre del 2013

Breu història de la patata

La patata és originària dels Andes. Els primers exploradors espanyols la van portar a Europa. En un principi se la considerava un aliment perniciós i es donava a animals i indigents. Però al segle XVIII AugustinParmentier va estudiar el producte i en va ensalçar les virtuts.

A partir de llavors, la patata es va utilitzar massivament, revolucionant l’agricultura europea. La part positiva és que va ajudar a augmentar la quantitat d’aliment disponible, va davallar la fam i la població va augmentar.

El revers de la moneda fou la dependència de fertilitzants i la introducció d’insecticides, necessaris per mantenir a ratlla l’escarbat de la patata. Més tard, altres cultius també s’apuntarien a aquesta agricultura més moderna i productiva.

Un altre fet negatiu fou la dependència de la patata per alimentar algunes zones del planeta. Per exemple, al segle XIX, un fong que afectava a la patata va matar de gana un milió d'irlandesos i va empènyer a emigrar a Amèrica a molts d'altres.




Si voleu saber més sobre la història de la patata, us recomanem aquest article de Directo al Paladar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada